Πρωτεϊνες και συμπληρώματα. Τι γνωρίζουμε για τον ορό γάλακτος;Ο ορός γάλακτος, συστατικό του γάλακτος, είναι παραπροϊόν της τυροκομίας και της καζεΐνης στην βιομηχανία γαλακτοκομικών προϊόντων. Στην εποχή μας, οι πρωτεϊνες ορού γάλακτος αναγνωρίζονται ως συστατικό προστιθέμενης αξίας σε πολλά προϊόντα διατροφής. Τα συστατικά ορού γάλακτος και θεωρούνται βαρύνουσας διατροφικής αξίας ακόμη και σε βρεφικές συνταγές, αλλά κυρίως σε διάφορα τρόφιμα και ποτά αθλητικής διατροφής. Ο ορός γάλακτος διαθέτει μοναδικά φυσιολογικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά τα οποία απογειώνουν τη διατροφική αξία του εκάστοτε συμπληρώματος διατροφής. Υπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία στις πρωτεινες ορου γαλακτος. Τα βιοενεργά συστατικά που προέρχονται από ορό γάλακτος έχουν αντιμικροβιακές και αντιιικές ιδιότητες, και ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού και την υγεία των οστών, βελτιώνουν την αντιοξειδωτική δράση και βοηθούν στην προστασία ακόμη και από καρδιαγγειακές παθήσεις. Παράλληλα βελτιώνουν την απόδοση των σωματικά ενεργών ατόμων. Τα οφέλη για την υγεία του ορού γάλακτος αποτέλεσαν αντικείμενο με αυξανόμενο εμπορικό ενδιαφέρον στο πλαίσιο της ανάπτυξης και εμπορικής διάθεσης λειτουργικών τροφίμων που προάγουν την υγεία. Οι πρωτεΐνες και τα πεπτίδια γίνονται αντικείμενο βασικής προτίμησης των επιστημόνων για λειτουργικά τρόφιμα αθλητικής διατροφής αλλά και για φάρμακα. Η τεκμηρίωση της βιολογικής λειτουργικότητας του ορού γάλακτος είναι μια διαδικασία που εξελίσσεται συνεχώς αναβαθμίζοντας αξιολογικά το συγκεκριμένο συστατικό στο ύψιστο δυνατό επίπεδο. Εμείς στην Katerelosfitness σας προσφέρουμε τις πιο επώνυμες πρωτεΐνες ορού γάλακτος στις πιο συμφέρουσες τιμές της αγοράς. Στις αγορές σας να προτιμάτε πάντα επώνυμες πρωτεϊνες από γνωστά και δοκιμασμένα brands. Ρωτήστε μας ώστε να σας καθοδηγήσουμε σχετικά. ------------------------------------- Journal of Food Science and Engineering 2 (2012) 129-137 Health Benefits of Whey Protein: A Review Birsen Bulut Solak and Nihat Akin. Published: March 20, 2012. |