Συμπληρώματα Διατροφής: Το Νο1 Κατάστημα

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πρωτεϊνες και συμπληρώματα. Τι γνωρίζουμε για τον ορό γάλακτος;

Πρωτεϊνες και συμπληρώματα. Τι γνωρίζουμε για τον ορό γάλακτος;

Ο ορός γάλακτος, συστατικό του γάλακτος, είναι παραπροϊόν της τυροκομίας και της καζεΐνης στην βιομηχανία γαλακτοκομικών προϊόντων. Στην εποχή μας, οι πρωτεϊνες ορού γάλακτος αναγνωρίζονται ως συστατικό προστιθέμενης αξίας σε πολλά προϊόντα διατροφής. Τα συστατικά ορού γάλακτος και  θεωρούνται βαρύνουσας διατροφικής αξίας ακόμη και σε βρεφικές συνταγές, αλλά κυρίως σε διάφορα τρόφιμα και ποτά αθλητικής διατροφής. Ο ορός γάλακτος διαθέτει μοναδικά φυσιολογικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά τα οποία απογειώνουν τη διατροφική αξία του εκάστοτε συμπληρώματος διατροφής. Υπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία στις πρωτεινες ορου γαλακτος. Τα βιοενεργά συστατικά που προέρχονται από ορό γάλακτος έχουν αντιμικροβιακές και αντιιικές ιδιότητες, και ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού και την υγεία των οστών, βελτιώνουν την αντιοξειδωτική δράση και βοηθούν στην προστασία ακόμη και από καρδιαγγειακές παθήσεις. Παράλληλα βελτιώνουν την απόδοση των σωματικά ενεργών ατόμων. 

Το πόσιμο γάλα χρονολογείται από την εξημέρωση των ζώων σε προϊστορικούς χρόνους. Η ανθρωπότητα έχει επωφελήθηκε από την εκτεταμένη διατροφική αξία του φυσικού αυτού προϊόντος. Οι πρωτεϊνες ορού γάλακτος και ο ίδιος ο ορός γάλακτος όμως ως παραπροϊόν της τυροκομίας εθεωρείτο για μεγάλο χρονικό διάστημα ως είδος μικρής διατροφικής και οικονομικής αξίας. Ο Ιπποκράτης είχε ήδη επικροτήσει τις θετικές επιδράσεις στην υγεία κατά τα χρόνια της Αρχαία Ελλάδας. Αρκετούς αιώνες ύστερα, ο ορός γάλακτος θεωρήθηκε όχι μόνο ως φάρμακο, αλλά και ακόμη και ως αφροδισιακό αλλά και προϊόν ιδανικής φροντίδας για το δέρμα: καταπραΰνει εγκαύματα, αναζωογονεί τους ιστούς και συντελεί στη θεραπεία αρκετών παθήσεων. Επιπλέον, η πρωτεΐνη ορού γάλακτος, μια εξαιρετική πρωτεΐνη η οποία επιλέγεται ως ιδανικό διατροφικό στοιχείο από άτομα όλων των ηλικιών.

Οι πρωτεϊνες ορού γάλακτος βοηθούν καθοριστικά στην υγεία των οστών. Η βασική πρωτεΐνη του γάλακτος προάγει των σχηματισμό των οστών και καταστέλλει τη συρρίκνωσή τους σε υγιής ενήλικες άνδρες. Η βασική πρωτεΐνη γάλακτος βρίσκεται στην πρωτεΐνη ορού γάλακτος και ενεργοποιεί τον οστεοβλάστη. Το ενεργό συστατικό της πρωτεΐνης ορού γάλακτος παίζει σημαντικό ρόλο στον σχηματισμό οστών ενεργοποιώντας οστεοβλάστες. Το LF είναι ένας ισχυρός ρυθμιστής της δραστηριότητας των οστικών κυττάρων και αυξάνει τον σχηματισμό οστών in vivo. Αυξάνει τη διαφοροποίηση οστεοβλαστών και σχηματίζει νέο οστό. Οι πρωτεινες ορου γαλακτος βοηθούν επίσης σε οστικές διαταραχές όπως η οστεοπόρωση. Το γλυκομακροπεπτίδιο προωθεί επίσης την αναγέννηση του σμάλτου των δοντιών.

Τα οφέλη για την υγεία του ορού γάλακτος αποτέλεσαν αντικείμενο με αυξανόμενο εμπορικό ενδιαφέρον στο πλαίσιο της ανάπτυξης και εμπορικής διάθεσης λειτουργικών τροφίμων που προάγουν την υγεία. Οι πρωτεΐνες και τα πεπτίδια γίνονται αντικείμενο βασικής προτίμησης των επιστημόνων για λειτουργικά τρόφιμα αθλητικής διατροφής αλλά και για φάρμακα. Η τεκμηρίωση της βιολογικής λειτουργικότητας του ορού γάλακτος είναι μια διαδικασία που εξελίσσεται συνεχώς αναβαθμίζοντας αξιολογικά το συγκεκριμένο συστατικό στο ύψιστο δυνατό επίπεδο. Εμείς στην Katerelosfitness σας προσφέρουμε τις πιο επώνυμες πρωτεΐνες ορού γάλακτος στις πιο συμφέρουσες τιμές της αγοράς. Στις αγορές σας να προτιμάτε πάντα επώνυμες πρωτεϊνες από γνωστά και δοκιμασμένα brands. Ρωτήστε μας ώστε να σας καθοδηγήσουμε σχετικά.

-------------------------------------

ΠΗΓΗ

Journal of Food Science and Engineering 2 (2012) 129-137 Health Benefits of Whey Protein: A Review Birsen Bulut Solak and Nihat Akin. Published: March 20, 2012.

Πρωτεΐνες - Δείτε όλα τα προϊόντα στο Katerelos Fitness
  • visa
  • master
  • mastero
  • paypal
  • viva

(c) katerelosfitness.gr - All rights reserved - Υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center -