Συμπληρώματα Διατροφής: Το Νο1 Κατάστημα

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συμπληρωματα διατροφης για απώλεια βάρους

Συμπληρωματα διατροφης για απώλεια βάρους

Τα συμπληρώματα διατροφής χρησιμοποιούνται για δύο σκοπούς όταν αναφερόμαστε στη μείωση του σωματικού βάρους: (α) για την παροχή θρεπτικών ουσιών που μπορεί να είναι ανεπαρκείς σε δίαιτες με μειωμένες θερμίδες και (β) για τα πιθανά οφέλη τους στην τόνωση του ρυθμού απώλειας βάρους. Ο στόχος στον σχεδιασμό δίαιτας μείωσης βάρους είναι η συνολική πρόσληψη από τα τρόφιμα και τα συμπληρώματα να ανταποκρίνεται στο συνιστώμενο επίπεδο πρόσληψης χωρίς να υπερβαίνει σημαντικά τα επίπεδα για όλα τα θρεπτικά συστατικά. Εάν οι ποσότητες θρεπτικών ουσιών από τις πηγές τροφής στη δίαιτα υπολείπονται, τα συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν ένα μόνο θρεπτικό στοιχείο ή ένα συνδυασμό πολυβιταμινών μπορεί να είναι χρήσιμα.  Η συμβουλή των ειδικών περιλαμβάνει τη διατήρηση της ισορροπίας των ηλεκτρολυτών αποφεύγοντας τον κίνδυνο υπερβολικής πρόσληψης θρεπτικών ουσιών.  

 
Στα συμπληρώματα διατροφής πολύ συχνά θα ακούσετε τον όρο "διαιτητικές ίνες". Οι "Διαιτητικές ίνες" αντιπροσωπεύουν ένα ευρύ φάσμα πολυσακχαριτών που διαφεύγουν της πέψης στον ανθρώπινο γαστρεντερικό σωλήνα. Ο όρος έχει συνδεθεί ευρέως με θετικές επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου, καθώς η περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες των προϊόντων διατροφής αποτελεί την πιο δημοφιλή διατροφική συνήθεια σε πολλά μέρη του κόσμου. Έχουν υπάρξει αρκετές έρευνες που αποσκοπούν στην αξιολόγηση των τρεχόντων δεδομένων από δοκιμές σε ανθρώπους σχετικά με τον αντίκτυπο των τροφών πλούσιων σε ίνες και των απομονωμένων φυτικών ινών στη διαχείριση του σωματικού βάρους.

Τα στοιχεία από μελέτες συστηματικής παρατήρησης αποδεικνύουν σταθερά ότι η σταθερά αυξημένη πρόσληψη φρούτων, λαχανικών και στοιχείων ολικής άλεσης σχετίζεται με σταδιακή μείωση του σωματικού βάρους με την πάροδο του χρόνου. Η υιοθέτηση υγιεινότερων διατροφικών προτύπων (συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσης υψηλότερων ποσοτήτων φυτικών τροφών) τείνει επίσης να αποδείξει μεγαλύτερους ρυθμούς απώλειας βάρους από άλλες μορφές δίαιτας. Αυτό υπογραμμίζει περαιτέρω τη σημασία των φρούτων, των λαχανικών και των δημητριακών ολικής αλέσεως ως θεμέλιο μιας ωφέλιμης διατροφικής συνήθειας. Αντίθετα, οι τυχαιοποιημένες, ελεγχόμενες δοκιμές με βάση την αύξηση πρόσληψης φρούτων / λαχανικών ή ειδών ολικής αλέσεως τείνουν να μην έχουν καμία επίδραση στο βάρος του σώματος ή στο σωματικό λίπος, υποδηλώνοντας είτε ότι η διάρκεια των προηγούμενων μελετών δεν είναι αρκετή για να παρατηρήσει μετρήσιμα αποτελέσματα: τέτοιες διαιτητικές αλλαγές από μόνες τους δεν ωφελούν αυτά τα αποτελέσματα. Ενώ μεμονωμένες μελέτες παρέμβασης υποδηλώνουν πιθανά οφέλη ορισμένων απομονωμένων ινών στην απώλεια βάρους, φαίνεται ότι υπάρχουν μόνο αναπαραγώγιμες ενδείξεις αποτελεσματικότητας για τη γλυκομαννάνη. Η περιορισμένη ποσότητα διαθέσιμων στοιχείων υποδηλώνει την ανάγκη για περαιτέρω, καλά σχεδιασμένες και κατάλληλα στοχευμένες μελέτες παρέμβασης στο μέλλον.
 
Στην katerelosfitness διαθέτουμε επώνυμα συμπληρωματα διατροφης στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Εφόσον έχετε θέσει ως στόχο την απώλεια βάρους, θα είμαστε στο πλευρό σας.
 
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ
 
Iain A. Brownlee, Peter I. Chater, Jeff P. Pearson, Matt D. Wilcox "Dietary fibre and weight loss: Where are we now?", Food Hydrocolloids, Volume 68, 2017, Pages 186-191
 
Johanna T. Dwyer, David B. Allison, Paul M. Coates "Dietary Supplements in Weight Reduction", Journal of the American Dietetic Association, Volume 105, Issue 5, Supplement, 2005, Pages 80-86
  • visa
  • master
  • mastero
  • paypal
  • viva

(c) katerelosfitness.gr - All rights reserved - Υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center -