Συμπληρώματα Διατροφής: Το Νο1 Κατάστημα

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μπορώ να χρησιμοποιήσω βιταμίνες για απώλεια βάρους;

Μπορώ να χρησιμοποιήσω βιταμίνες για απώλεια βάρους;

Η απώλεια βάρους δεν είναι εύκολη

Εάν η απώλεια βάρους ήταν τόσο εύκολη όσο το να πάρουμενα ένα συμπλήρωμα, όλοι θα είμαστε λεπτόι ως καλαμιές. Θα μπορούσαμε να εγκατασταθούμε στον καναπέ και να παρακολουθήσουμε Netflix, ενώ το συμπλήρωμα έκανε όλη τη δουλειά.

Μεγάλοι ισχυρισμοί, μικρά αποδεικτικά στοιχεία

Όταν σαρώσετε τα ράφια συμπλήρωσης στο τοπικό φαρμακείο σας, μπορεί να δείτε την απώλεια βάρους που προσφέρεται ως όφελος πολλών προϊόντων. Για παράδειγμα, ορισμένοι ισχυρίζονται ότι η βιταμίνη Β-12, το ασβέστιο, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και τα συμπληρώματα πράσινου τσαγιού μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος.

Τα υποτιθέμενα οφέλη κυμαίνονται από την "αναζωογόνηση του μεταβολισμού σας" και τη "μετακίνηση ενός διακόπτη στο σώμα σας" σε "σηματοδότηση των κυττάρων σας για να κάψετε λίπος".

Ωστόσο, οι επιστήμονες έχουν βρει λίγα στοιχεία για να ενισχύσουν αυτές τις αξιώσεις απώλειας βάρους.

Βιταμίνη Β-12

Είτε το αναδεικνύετε σε μορφή χαπιού είτε παίρνετε μια ακριβή ένεση, μην περιμένετε ένα συμπλήρωμα βιταμίνης Β-12 για να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας και να εξαλείψετε το λίπος. Σύμφωνα με την κλινική Mayo, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι θα προωθηθεί η απώλεια βάρους.

 

Το σώμα σας χρειάζεται βιταμίνη Β-12 για να υποστηρίξει τη λειτουργία των νεύρων και των κυττάρων του αίματός σας και να παράγει DNA. Για να λάβετε την ημερήσια δόση σας, όπως συνιστάται από το Γραφείο Συμπληρώματα Διατροφής (ODS), συμπεριλάβετε τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη Β-12 στη διατροφή σας.

Για παράδειγμα, τρώνε εμπλουτισμένα δημητριακά ολικής αλέσεως για πρωινό, ένα σάντουιτς με σαλάτα τόνου για μεσημεριανό γεύμα και ένα αυγό για δείπνο. Το συκώτι και τα μύδια βοδινού είναι επίσης πλούσιες πηγές αυτής της βιταμίνης.

Μπορεί να χρειαστείτε περισσότερα B-12 αν είστε “βαρύ ποτήρι», έχετε ιστορικό αναιμίας, είστε αυστηρός χορτοφάγος ή έχετε βαριατρική επέμβαση.

Βιταμίνη D

Το σώμα σας χρειάζεται βιταμίνη D για να απορροφήσει το ασβέστιο και να κρατήσει τα οστά σας ισχυρά. Αλλά οι ειδικοί δεν είναι πεπεισμένοι ότι θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Αμερικανική Εφημερίδα της Κλινικής Διατροφής κατέδειξε ότι οι υπέρβαροι μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες που έλαβαν συμπληρώματα βιταμίνης D και πέτυχαν υγιή ή "γεμάτα" επίπεδα αυτής της θρεπτικής ουσίας έχασαν περισσότερο βάρος από τις γυναίκες που δεν έφθασαν αυτά τα επίπεδα.

Ωστόσο, χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να δοκιμαστούν αυτά τα αποτελέσματα και να μάθουμε πώς τα συμπληρώματα βιταμίνης D μπορεί να επηρεάσουν άλλα άτομα που είναι υπέρβαρα.

Μέχρι να γνωρίζουμε περισσότερα, μπορείτε πιθανώς να πάρετε τη συνιστώμενη από ODS δόση βιταμίνης D φθάνετε για γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, χυμούς και δημητριακά που έχουν εμπλουτιστεί με αυτή τη θρεπτική ουσία.

 

Τα λιπαρά ψάρια, όπως η ρέγγα, το σκουμπρί και ο τόνος, παρέχουν και μέτριες δόσεις βιταμίνης D. Το σώμα σας το παράγει όταν εκθέτετε το δέρμα σας στο ηλιακό φως.

Σκεφτείτε να κάνετε τακτικούς περιπάτους γύρω από τη γειτονιά σας για να πάρετε κάποιο φως του ήλιου και για άσκηση. Όμως, θυμηθείτε πως η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εγκαύματος και καρκίνου του δέρματος.

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Μερικές μελέτες υποδεικνύουν ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα υποστηρίζουν την απώλεια βάρους - αλλά είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα, προειδοποιεί η κλινική Mayo.

Ακόμα κι έτσι, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι μια μεγάλη προσθήκη στη διατροφή σας. Σύμφωνα με την American Heart Association, μπορεί να προστατεύσουν την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία από βλάβες και ασθένειες. Σολομός, σκουμπρί, ρέγγα, λίμνη πέστροφας, σαρδέλες και τόνος είναι πλούσιες πηγές αυτής της θρεπτικής ουσίας.

Σκεφθείτε να τρώτε αυτά τα ψάρια λίγες φορές την εβδομάδα, ως μέρος του σχεδίου υγιεινής διατροφής σας. Δοκιμάστε το ψήσιμο στη σχάρα, το ψήσιμο ή το ψήσιμο, αντί να τα τηγανίζετε.

Ασβέστιο

Τα συμπληρώματα ασβεστίου θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος; Τα περισσότερα στοιχεία δείχνουν ότι «όχι». Ορισμένοι υποστηρικτές υποστηρίζουν ότι το ασβέστιο αυξάνει την κατανομή του λίπους στα κύτταρα σας. Άλλοι υποδηλώνουν ότι μπορεί να παρεμβαίνει στην ικανότητα του σώματός σας να απορροφά λίπος από το φαγητό που τρώτε.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ODS, οι περισσότερες κλινικές δοκιμές δεν έχουν βρει σχέση μεταξύ κατανάλωσης ασβεστίου και απώλειας βάρους.

 

Το σώμα σας χρειάζεται ασβέστιο για να στηρίξει την υγεία των οστών, των μυών, των νεύρων και των αιμοφόρων αγγείων.

Για να επιτευχθεί ο στόχος που προτείνεται από την ODS, καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε ασβέστιο, όπως γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, σκούρα πράσινα φυτά και tofu. Αυτά τα τρόφιμα έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, αλλά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, καθιστώντας τους μια έξυπνη προσθήκη στη στρατηγική απώλειας βάρους.

Πράσινο τσάι

Όσο δελεαστικό μπορεί να είναι να κουλουριαστείτε με ένα βιβλίο και ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι - ή πράσινο τσάι - ένα βιαστικό περίπατο ή ποδήλατο θα κάνει περισσότερα για να κάψει το λίπος από τη μέση σας.

Το πράσινο τσάι περιέχει αντιοξειδωτικά που μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία της καρδιάς σας. Αλλά σύμφωνα με την έρευνα που αναφέρεται στη βάση δεδομένων Cochrane of Systematic Reviews, το δυναμικό απώλειας βάρους των συμπληρωμάτων πράσινου τσαγιού φαίνεται να είναι μικρό και στατιστικά αμελητέο.

Ξοδέψτε τα χρήματά σας με σύνεση

Η εξόφληση χρημάτων για βιταμίνες ή άλλα συμπληρώματα που υποστηρίζουν ότι βοηθούν στην απώλεια βάρους μειώνει συνήθως το μέγεθος του πορτοφολιού σας παρά τη μέση της μέσης σας.

Αντί να αγοράσετε αυτά τα προϊόντα, σκεφτείτε να επενδύσετε σε μια κάρτα μέλους στο γυμναστήριο, ένα νέο σύνολο μπότες πεζοπορίας ή ένα σύνολο εργαλείων κηπουρικής. Η κηπουρική είναι καλή άσκηση. Μπορείτε να κάψετε θερμίδες κατά τη φύτευση, το ξεφλούδισμα και το πότισμα σε ένα οικόπεδο γεμάτο με λαχανικά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Όταν έρχεται η ώρα του φαγητού, εξυπηρετήστε τη γενναιοδωρία σας μαζί με τις άπαχες πηγές πρωτεΐνης και τα δημητριακά ολικής αλέσεως. Η άσκηση περισσότερο και η κατανάλωση τροφίμων που έχουν χαμηλές σε θερμίδες, αλλά πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επιτύχετε τους στόχους απώλειας βάρους σας.

  • visa
  • master
  • mastero
  • paypal
  • viva

(c) katerelosfitness.gr - All rights reserved - Υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center -