Συμπληρώματα Διατροφής: Το Νο1 Κατάστημα

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

44δις ο τζίρος στα συμπληρωματα διατροφης το 2021

44δις ο τζίρος στα συμπληρωματα διατροφης το 2021

Τις τελευταίες δεκαετίες, τα συμπληρώματα διατροφής έχουν εξελιχθεί σε μια σημαντική βιομηχανία, προσελκύοντας γενικούς και ειδικούς πληθυσμούς, ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία και το επίπεδο δραστηριότητας. Η ιδιαίτερη έμφαση στην υγεία και την ευημερία, η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος και η αυξημένη πρόσβαση σε υψηλών προδιαγραφών προπονητικές εγκαταστάσεις, σε συνδυασμό με την επέκταση των αλυσίδων λιανικής πώλησης συμπληρωμάτων ειδικά στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, αποτελούν όλα τα βασικά στοιχεία που ενδυναμώνουν αυτή την ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά. Η αυξημένη χρήση των συμπληρωμάτων διατροφής γενικά έχει επηρεάσει και ορισμένες ειδικές κατηγορίες συμπληρωμάτων, όπως τα αθλητικά συμπληρώματα. Αυτό αποδεικνύεται στην πρόβλεψη της Allied Market Research Company, εκτιμώντας την παγκόσμια αθλητική διατροφή αγορά στα 44 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2021. Παρά την ιδιαίτερη δυναμική των συμπληρωμάτων διατροφής στον αθλητισμό, προσελκύουν ολοένα και περισσότερο ερασιτέχνες, οι οποίοι βλέπουν τα συμπληρώματα αυτά να συμπληρώνουν τον υγιεινό τρόπο ζωής τους (Garthe, 2019).

Μια τέτοια άνοδος στα συμπληρώματα διατροφής σε παγκόσμια κλίμακα ωθεί τους κατασκευαστές να κρατήσουν την προσοχή των καταναλωτών, προωθώντας συνεχώς νέες τάσεις ενδιαφέροντος. Οι ευχαριστημένοι καταναλωτές, εφόσον βλέπουν ορατά αποτελέσματα στο σώμα και τη ζωή τους εν γένει, θα συνεχίσουν να προμηθεύονται τα εν λόγω συμπληρωματα διατροφης. Η υπάρχουσα αγορά συμπληρωμάτων αντιμετώπισε αρκετές προκλήσεις τις τελευταίες δεκαετίες. Μέσα σε αυτό το κλίμα, ορισμένες φορές προκαλείται εύλογη ανησυχία στους αθλητές σχετικά με τα συστατικά των συμπληρωμάτων. Οι αθλητές ελέγχονται τακτικά για απαγορευμένες ουσίες αλλά και για την ορθή πορεία της υγείας τους. Ωστόσο μέχρι σήμερα τα συμπληρωματα έχουν αποτελέσει τον πιο πιστό σύμμαχό τους στην αύξηση των επιδόσεών τους τόσο σε επίπεδο δύναμης όσο και σε επίπεδο αντοχής. Τα συμπληρωματα διατροφης, εφόσον λαμβάνονται στην συνιστώμενη ημερήσια δοσολογία και εφόσον προμηθεύονται από ειδικά καταστήματα και επώνυμους κατασκευαστές, δεν ενέχουν κανέναν απολύτως κίνδυνο και δεν περιέχουν ύποπτες ή μη δοκιμασμένες ουσίες.

Η καλή διατροφή και η έντονη άσκηση είναι οι δύο πυλώνες των αθλητικών επιδόσεων. Η τροφή διεγείρει τη σύνθεση πρωτεϊνών και, σε συνδυασμό με την άσκηση αντίστασης, προκαλεί μυϊκή υπερτροφία και δύναμη. Ένα πολύ σημαντικό μακροθρεπτικό συστατικό αυτής της εξίσωσης είναι η πρωτεΐνη. Οι αθλητές χρειάζονται υψηλές δόσεις πρωτεϊνών για να διεγείρουν τη σύνθεση των μυϊκών πρωτεϊνών. Ένα καλά επιλεγμένο πλάνο διατροφής θα πρέπει να βασίζεται σε συστατικά που περιέχονται σε ποιοτικά θρεπτικά τρόφιμα τα οποία και παρέχουν την απαραίτητη πρωτεΐνη. Κατά κανόνα όμως, ειδικά οι αθλητές επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν συμπληρώματα πρωτεΐνης, καθώς η λήψη θρεπτικών συστατικών από το κανονικό φαγητό αποδεικνύεται ανεπαρκής για να στηρίξει τις υψηλές επιδιωκόμενες επιδόσεις. Οι υψηλής ποιότητας συμπληρωματικές πρωτεΐνες, όπως η πρωτεΐνη με βάση το γάλα, ο ορός γάλακτος και η καζεΐνη, βοηθούν στη συντήρηση ή την οικοδόμηση μυϊκής μάζας και στη διαδικασία αποκατάστασης μετά από την εκάστοτε προπονητική δραστηριότητα. Η ανάγκη σε αρκετές περιπτώσεις άσκησης για υψηλές ποσότητες πρωτεϊνών αναπτύσσει τη μυϊκή μάζα αλλά και τις επιδόσεις του αθλητή . Η συντριπτική πλειοψηφία των τελευταίων ερευνών (Rusu et al, 2016) κατατείνει στη βέλτιστη πρόσληψη πρωτεϊνών και αμινοξέων προκειμένου να βελτιωθεί η αθλητική απόδοση και να διατηρηθεί η υγεία των αθλητών.


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ
Garthe, Ina (2019) "Current Opinion in Endocrine and Metabolic Research" Volume 9, December 2019, Pages 66-73
Rusu, Marius Emil; Popa, Daniela-Saveta (2016) "Protein food and amino acid supplements in athletes' diet." Palestrica of the Third Millennium Civilization & Sport . Apr-Jun2016, Vol. 17 Issue 2, p146-152. 7p.
 

  • visa
  • master
  • mastero
  • paypal
  • viva

(c) katerelosfitness.gr - All rights reserved - Υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center -